Wortelcake met roomkaas

Wortelcake met roomkaas
Wortelcake met roomkaas uit moeke’s keuken

Ga je voor een namiddagje bakken met dit heerlijke recept. De combinatie van de kruidige cake met het zoete van de roomkaas is overheerlijk.

Tip: hou nog wat walnoten aan de kant. Hiermee kan je de cake decoreren wanneer hij klaar is.

Ingrediënten

  • 400 gr geraspte wortelen
  • 4 eieren
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 1 vanillestokje
  • 250 gr bruine suiker
  • 300 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 2 tl kaneel
  • ½ tl nootmuskaat
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 60 gr walnoten
  • 60 gr pompoenpitten
  • 250 gr roomkaas
  • 60 gr boter
  • 90 gr poedersuiker

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Maak de wortelen schoon en rasp ze fijn met een dunschiller. Je wil niet te dikke sliertjes voor in de cake. 

Als de wortelen geraspt zijn, begin je met het beslag. Doe de eieren en de zonnebloemolie in een kom. Snij het vanillestokje doormidden en schraap de zaadjes met een mes uit het stokje. Meng de zaadjes bij het beslaf en klop alles door elkaar met de garde. Voeg daarna suiker, bloem, bakpoeder, kruiden en een snufje zout toe aan het beslag. Spatel alle ingrediënten onder elkaar.  

Als alle droge ingrediënten zijn opgenomen in beslag, voeg je de wortelen, walnoten en pompoenpitten toe. 

Stort het beslag in een ingevette bakvorm. Bak de cake 50 minuten in de voorverwarmde oven. De cake is klaar als het beslag niet meer blijft kleven aan een cakeprikker.

Maak intussen de roomkaas om de cake mee af te werken. Mix de drie ingrediënten (roomkaas, boter en poedersuiker) tot een egale massa.

Laat de cake afkoelen en besmeer met een heerlijke laagje roomkaas. 

Smakelijk!