
Op zoek naar een heerlijke dikke maaltijdsoep die je in no time op tafel tovert? Dan is deze bloemkoolsoep met wortel zeker een aanrader.
Wij voegen een beetje pit toe aan deze soep door gebruik te maken van paprikapoeder en chilipoeder. Geen fan van? Gebruik dan enkel peper en zout.
Werk de soep af met fijngehakte bieslook en een druppeltje room.
Ingrediƫnten
- 1 bloemkool
- 500 gr wortelen
- 1 ajuin
- 1 teentje look
- 2 l groentebouillon
- Peper en zout
- Kurkuma
- Paprikapoeder
- Chilipoeder
- Fijngehakte bieslook
Bereiding
Maak de groenten schoon en snij in stukken. Verhit een scheutje olijfolie en voeg hieraan de ui en de look toe. Laat even aanstoven en voeg nadien de wortelen en de bloemkool toe. Dan voeg je de groentebouillon toe aan het geheel.
Kruid de soep met peper, zout, chilipoeder, paprikapoeder en kurkuma naar smaak. Wanneer de groenten gaar zijn, mix je de soep tot een gladde massa.
Wanneer je de soep serveert werk je deze af met fijngehakte bieslook.
Vind je de soep te dik? Voeg dan wat meer water toe.
Smakelijk!