Cake met verse kersen

Cake met verse kersen
Cake met kersen

Verzot op kersen? Bak dan tijdens het kersenseizoen deze heerlijke, luchtige cake.

Niet zo gek op kersen of heb je een allergie? Vervang de kersen dan door frambozen of blauwe bessen.

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 200 gr kersen
  • 80 gr amandelpoeder 
  • 30 gr kokosbloesemsuiker
  • 100 gr yoghurt 
  • 2 eieren

Bereiding

Om te beginnen verwarm je de oven voor op 180°C. Dan beboter je de bakvorm en bestuif je deze met wat bloem. Smelt de boter en meng deze met de eieren, de suiker, de yoghurt en het amandelpoeder. Klop het beslag luchtig.

Maak intussen de kersen schoon. Spoel ze af met water en verwijder de pitten en het steeltje. Zorg ervoor dat je de kersen goed laat drogen voordat je ze mengt onder het beslag.

Doe het beslag van de cake in de bakvorm en zet in de voorverwarmde oven. Laat de cake zo’n 25-tal minuten bakken. Haal uit de oven en laat de cake eerst wat afkoelen voor je hem uit de vorm haalt.

Smakelijk!