Champignonroomsoep

Champignongroomsoep met bieslook
Champignonroomsoep met bieslook

Ga aan de slag met het lekkerste champignonsoep recept uit moeke’s keuken. Ze werkt de soep af met gebakken beukenzwammetjes en fijngehakte bieslook.

Feestje gepland? Succes gegarandeerd bij jouw gasten.

Ingrediënten

  • 500 gr witte champignon
  • 1 ajuin
  • 1 prei
  • 1 teentje look
  • 150 gr witte beukenzwam
  • 1,5 l groentebouillon
  • 200 ml room
  • Fijngehakte bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding

Borstel de champignons proper en snij in kwartjes. Snipper de ajuin en snij de prei in ringen. Pel het teentje look en snipper fijn. 

Stoof de ajuin en de look glazig in een scheutje olijfolie. Voeg nadien de champignons en de prei toe. De beukenzwammen hou je apart ter garnering. 

Overgiet de groenten met de bouillon en breng aan de kook. Laat het geheel een twintigtal minuten pruttelen. Ondertussen bak je de beukenzwammen lichtjes in wat olijfolie in een pannetje. 

Voeg de room toe aan de soep en mix de soep fijn totdat alle stukjes verdwenen zijn. Voeg de gebakken beukenzwammen toe. 

Serveer de soep met wat fijngehakte bieslook. 

Smakelijk!