Zomerse gazpacho van komkommer en paprika

Gazpacho
Gazpacho van tomaat, komkommer en paprika

Wist je dat je gazpacho in no-time op tafel tovert? Gazpacho is een koude Spaanse soep van rauwe groenten met kruiden.

Wij kozen voor een Gazpacho gemaakt van paprika, komkommer en tomaat.

Je kan gazpacho ongeveer een drietal dagen bewaren in de koelkast.

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • 3 el olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn

Bereiding

Snij de tomaten en de ajuin in grove stukken en doe in een blender. Bewaar 1/4de van de komkommer en van de paprika voor de afwerking. De rest snij je ook in stukken voeg toe aan de blender.

Om de gazpacho op smaak te brengen, voeg je paprikapoeder, peper, zoet, olijfolie en witte wijnazijn toe. Blend het geheel grondig zodat er geen stukjes meer zijn.

Vind je de soep te dik? Voeg dan wat meer water toe. Mag het wat dikker? Dan voeg je wat brood toe aan geheel totdat je de gewenste dikte bekomt.

Zet de gazpacho minstens een uur in de frigo. Intussen snij de je overgebleven komkommer en paprika in kleine stukjes. Deze dienen als garnering wanneer je de soep opdient.

Smakelijk!