Pittige pompoensoep met wortel

Pittige pompoensoep met wortelen
Pompoensoep met wortel

Deze pittige pompoensoep is heerlijk tijdens de koude dagen. Je voegt wat pit toe door middel van gember, currypoeder en een chilipepertje.

Dit in combinatie met wat krokante pompoenpitten en een frisse appel is heerlijk.

Ingrediënten

  • 4 wortelen in grote schijven
  • 2 ui fijngesneden
  • 1 kg pompoen (hokkaido of muskaatpompoen)
  • 2 cm gember fijngesnipperd
  • 2 grote Jonagold, geschild en in blokjes gesneden
  • Pompoenpitten
  • 2 teentjes knoflook
  • kruidentuiltje (2 laurierblaadjes + takje tijm samenbinden met een touwtje)
  • 1,5 lt kippebouillon
  • 1 chilipeper voor de pit (zaden verwijderen en fijn snijden)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Currypoeder
  • peper

Bereiding

Fruit de ui en de look aan in de olie en bak totdat de uien glazig zijn. Voeg wortelen, pompoen en appel toe en overgiet met de kippenbouillon en doe het kruidentuiltje erbij.

Voeg de pit toe: fijngesnipperde gember, chilipeper, wat currypoeder en zwarte gemalen peper

Laat 20 tot 30 minuten koken, verwijder daarna het kruidentuiltje en mixen maar! Indien de soep te dik is, nog wat kippenbouillon toevoegen en eventueel bijkruiden.

Rooster de pompoenpitten gedurende enkele minuten in de pan en voeg toe vlak voor het serveren.

Smakelijk!