
Het bijgerecht dat tijdens de feestdagen niet mag ontbreken zijn stoofperen in rode wijn opgevuld met veenbessen.
De peertjes zijn heerlijk in combinatie met vleesgerechten of met een stukje wild. Ook zijn ze het ideale dessert voor de zoetebekken onder ons. Serveer met een bolletje ijs en klaar!
Tip! Je kan de stoofpeertjes al van te voren klaarmaken en bewaren in de koelkast.
Onze stoofperen worden verkocht in pakjes van 8 peren.
Ingrediƫnten
- 8 stoofperen
- 1 l rode wijn
- 2 dl water
- 200 gr suiker
- 1 vanillestok
- 2 kaneelstokjes
Bereiding
Schil de peertjes, maar laat het steeltje eraan. Snij de peertjes in 2 en verwijder het klokkenhuis.
Breng de wijn met het water en de andere ingrediƫnten aan de kook en voeg de peertjes toe. Laat ongeveer 1 uur koken op een zacht vuur. Daarna laat je de peren afkoelen in het vocht zodat ze mooi rood kleuren.
Smakelijk!