Tomatensoep met basilicum

Tomatensoep met basilicum
Tomatensoep met basilicum

Wanneer het over een klassiek soeprecept gaat, is dit zonder twijfel tomatensoep met balletjes.

Wij voegen nog wat blaadjes basilicum toe aan de soep voor extra smaak.

Ingrediënten

  • 1 kg tomaten
  • 2 prei
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • Halve fles passata
  • 1 l groentebouillon
  • enkele blaadjes basilicum
  • Peper en zout
  • Paprikapoeder
  • olijfolie

Bereiding

Spoel de tomaten met water en snij in kwartjes. Pel en snipper de ajuin en de knoflook fijn. Verwijder het groen van de prei en gebruik enkel het preiwit. Snij in ringen.

Fruit de ui glazig samen met de knoflook. Voeg de prei, de tomaten en de passata toe en laat zachtjes stoven.

Voeg 1 l bouillon toe aan het geheel en laat koken op een laag vuur. Mix de soep tot een gladde massa.

Kruid de soep met peper, zout en paprikapoeder. Serveer de soep met enkele blaadjes basilicum. Ga je voor de echte klassieker? Voeg dan nog balletjes toe aan de tomatensoep.

Smakelijk!