Waterkerssoep met bruine beukenzwammetjes

Waterkerssoep met beukenzwammetjes en room
Waterkerssoep met beukenzwam

Door de milde smaak valt deze waterkerssoep in de smaak bij jong en oud. Niet zo’n fan van kokosmelk? Voeg wat meer water toe of vervang deze door room.

De gebakken beukenzwammetjes zorgen voor een heerlijke bite in de soep.

Ingrediënten

  • 2 zakjes waterkers
  • 1 ajuin
  • 1 prei
  • 2 aardappelen
  • 2 stengels witte selder
  • 150 gr bruine beukenzwam
  • 1,5l groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Maak de groenten schoon. Snij de ajuin, prei, selder en de aardappelen in stukken. Stoof de ui glazig in olijfolie. Voeg nadien de prei, de selder en de aardappelen toe. Voeg aan de groenten de bouillon toe en breng aan de kook voor een vijftiental minuten.

Ondertussen bak je de beukenzwammen lichtjes in olijfolie.

Hak de waterkers fijn en voeg toe aan de soep. Bewaar enkele blaadjes van de waterkers voor de afwerking van de soep. Laat de soep nog enkele minuten koken. Voeg de kokosmelk toe en mix de soep fijn.

Ter garnering voeg je de gebakken beukenzwammen toe. Wanneer je de soep serveert kan je deze afwerken met enkele blaadjes waterkers.

Smakelijk!