
Proef het Zuiden met deze heerlijke, simpele ratatouille. Het is een klassiek Frans gerecht boordevol groenten.
Ratatouille is heerlijke in combinatie met een stukje vis of vlees.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 3 tomaten
- 1 dikke Spaanse ajuin
- 1/2 blokje rundsbouillon
- 1 teentje look
- olijfolie
- Provençaalse kruiden
Bereiding
Snij de ui en het teentje look fijn. Snij de aubergine en de courgette in blokjes, en de paprika’s in reepjes. Pel de tomaten, snij in vieren.
Verwarm de olijfolie en fruit de ui samen met de look. Voeg de groenten toe en laat even stoven. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg tomaten en bouillonblokje toe. Laat alles ongeveer 15 minuten stoven en voeg eventueel nog een half blokje rundsbouillon toe om verder op smaak te brengen.
Smakelijk!